Uitlaatservice

Met een gerust hart kan ik je vertellen dat wij een unieke uitlaatservice zijn. Wij laten niet alleen honden uit in een grote groep maar we begeleiden de honden ook in alles waar ze dat nodig hebben. Om erachter te komen of wij bij elkaar passen ga ik je zo goed mogelijk proberen uit te leggen wat we doen, hoe wat doen en waarom we dat zo doen. Zo kun jij een zo compleet mogelijk beeld vormen om te kunnen besluiten of jij en jouw hond ook bij ons passen. 

Wat

We wandelen gemiddeld 75 minuten op alle doordeweekse dagen met een roedel honden op privéterrein in een sprookjesachtig mooi bos dat omheind is. Tijdens de wandeling kunnen de honden heerlijk wat kilometers maken, met elkaar spelen, achter elkaar of achter vlinders aanrennen, ze kunnen snuffelen en graven, socialiseren en heel veel met ons knuffelen. Tijdens het wandelen letten we op ieder individu, we zorgen ervoor dat iedereen gelukkig is en dat iedereen de (bij)sturing krijgt die hij/zij nodig heeft.

 

Hoe

We specialiseren ons in natuurlijk hondengedrag en in de roedelmethodiek. We werken op basis van aanmoedigen en bijsturen. We werken niet met eten, afleiding of omkoping. Simpelweg om de reden dat honden onderling ook niet op die manier met elkaar communiceren. We vinden het fijn dat je merkt dat jouw hond tijdens jouw eigen wandelingen nog beter luistert en socialer is dan voorheen juist doordat je hond met ons meegaat. We krijgen dit vaak terug van klanten en dat is toch ook een klein beetje waar we heel erg trots op zijn. 

 

Hoe nog meer? Verantwoordelijk en gecontroleerd. Want bij alles wat we doen bedenken we ons, wat als het onze hond is. Er komt van alles kijken bij het uitlaten van een groep honden, het vergt aandacht, toewijding, bedachtzaamheid en begrijpen hoe honden in elkaar zitten en wat ze wel en niet nodig hebben om stabiel te zijn, te worden of te blijven. En dat is precies wat dit werk zo interessant maakt. Onze belangrijkste regels? Luister naar je naam en heb respect voor mens en dier (met name je soortgenoot). Want op die manier is het altijd leuk en heeft iedereen evenveel plezier van een spel en een wandeling. 

 

Waarom

Deze regels zijn voor ons zo belangrijk omdat ze zo alles omvattend zijn. Wanneer je met een roedel wandelt en is het belangrijk dat er eenheid is en harmonie. We blijven daarom altijd scherp op de houdingen en signalen die de honden (onderling) uitwisselen zodat iedereen happy is.

 

En het resultaat?

Juist omdat wij op die manier te werk gaan, heerst er harmonie, rust en blijdschap in onze groepen. Omdat we aan de voorkant alles hebben dicht getimmerd door honden en hun baasjes daar waar nodig te begeleiden en te bemoedigen. Door iedere hond individueel te begeleiden is er stabiliteit in de hele groep. Men denkt vaak dat als een hond kan blaffen, spelen en gek doen wanneer de hond het zelf wilt, dat de hond dan op z'n gelukkigst is. Ik geloof dat dit heel anders in elkaar zit, wanneer een hond een liefdevolle leider heeft die toelaat en begrenst wat goed voor hem of haar is, geloof ik dat een hond op z'n gelukkigst is. Dit is een proces wat nooit ophoudt maar altijd doorgaat. Dit is wat ons werk zo leuk en boeiend maakt, door honden te zien als honden, niet als knuffels, niet als mensen, en ze daarin te voorzien in wat ze nodig hebben. Wij vinden dat iedere hond dat verdient!

 

Wil jij dit ook voor jouw hond? Meld je dan nu aan!

Praktische info

  • Je kunt je op verschillende manieren aanmelden voor onze uitlaatservice. Wanneer je het aanmeldformulier invult nemen we automatisch contact met je op, maar je kunt ons ook eerst contacten via onze contactgegevens. Na contact met elkaar te hebben gehad (telefonisch of op locatie) kan onze samenwerking direct van start gaan. 
  • Bij ons zijn alle honden welkom, groot of klein, jong of oud, met of zonder rugzakje. Per hond kijken we waar de behoeftes liggen en spelen we daar zo goed mogelijk op in.
  • Het is belangrijk dat jouw hond gecastreerd of gesteriliseerd is. Dit vinden wij belangrijk om hormoonkwesties zoveel mogelijk te vermijden. Heb je een pup? Dan gelden er uiteraard andere regels, hierover kan ik je meer vertellen in onze (telefonische) intake.
  • Pups mogen mee vanaf acht weken oud, dit raden we juist aan. De behoefte van jouw hondje staat voorop en in onze (telefonische) intake vertel ik je precies hoe wij hier invulling aan geven en voor jouw pup een aangepaste werkwijze hanteren.
  • Wij zorgen ervoor dat je alle wandelingen kunt meekijken! Zo weet je altijd zeker dat jouw hond is opgehaald en kun je mee genieten van het plezier dat jouw hond heeft.
  • Heeft jouw hond een rugzakje? Maak je maar geen zorgen, in onze (telefonische) intake praten we er verder over.
  • Wij vervoeren de honden juist niet in kennels maar in een open verlichte laadruimte waarbij we de honden gewoon kunnen zien en zij ons. Deze ruimte is bestand tegen zowel warmte als kou maar is ook nog eens speciaal aangepast en uitgerust voor honden met gewrichtsproblemen.