Home » Uitlaatservice

Scroll naar beneden voor werkgebied & tijden en extra info...

Uitlaatservice

Je hond mee laten wandelen in een roedel is het mooiste dat je, je hond kan geven. Een roedel maakt je hond nog stabieler, vrolijker en gelukkiger omdat honden nu eenmaal roedeldieren zijn en ze elkaar nodig hebben. Een roedel zelf is stabiel wanneer ze worden geleid door een stabiele roedelleider. De roedelleider heeft als taak ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig en geliefd voelt zodat er voor ieder karakter een plek is in de rangorde. En dat is precies waar we ons mee bezig houden. Wij zorgen ervoor dat jouw hond niet alleen een lange en veilige wandeling maakt, wij zorgen er ook voor dat jouw hond ruimte leert geven en nemen in het contact met andere honden.

 

Ook leren we je hond volgzaam en gehoorzaam te zijn en zich te ontwikkelen tot een stabiel roedellid. Zo heeft niet alleen jouw hond plezier van een wandeling maar is ook de rest van groep blij dat jouw hond met ons meeloopt. Volgzaam en gehoorzaam betekent niet dat jouw hond een robothond moet zijn of worden, helemaal niet zelfs want alle honden hebben hun eigen persoonlijkheid en karakter wat we juist willen laten bruisen. Het betekent vooral dat jouw hond veilig los kan lopen omdat je hond luistert als hij/zij wordt geroepen, ook wanneer de verleiding soms groot is om niet te luisteren. Honden die dat al kunnen of uit zichzelf al doen zijn belangrijke stabilisators in de groep en zorgen voor het juiste evenwicht.

 

We specialiseren ons in natuurlijk hondengedrag en in de roedelmethodiek. We werken op basis van aanmoedigen en bijsturen. We werken niet met eten, afleiding of omkoping. Simpelweg om de reden dat honden onderling ook niet op die manier met elkaar communiceren. Het resultaat is een hond die niet gehoorzaam en volgzaam "doet", maar gehoorzaam en volgzaam "is". En dat zorgt voor rust en stabiliteit en daardoor voor een gelukkige hond. Een hond heeft liefde en grenzen nodig en dat geven wij de honden tijdens de wandelingen.

Dagopvang of uitlaatservice?

Er zijn meerdere varianten waar je voor kunt kiezen als consument. Je kunt je hond naar een dagopvang brengen, je hond laten ophalen om op de dagopvang te verblijven of je kan je hond laten ophalen om een uur op een veld te spelen. Maar je hebt natuurlijk ook dé uitlaatservice. Het mooie van deze uitlaatservice is dat jouw hond in de loop van ochtend wordt opgehaald, in de bus zich al kan vermaken met vaste vriendjes en vriendinnetjes en vervolgens echt lekker de bossen in gaat voor een lange, intensieve wandeling; precies zoals jouw hond dat gewend is om met jou te doen. Tijdens de wandeling kunnen ze echt hun energie kwijt door het wandelen zelf, het spelen, door de telkens nieuwe indrukken (want geen wandeling is hetzelfde) en door de sociale interactie met ons en de andere honden. Geen tijd om te vervelen! En jouw hond is altijd in zicht en onder leiding van een kundige roedelleider, wordt geremd en gestimuleerd als dat nodig is en komt lekker voldaan en afgemat weer thuis. Daarna droomt je hond heerlijk weg en is weer wakker als jij weer beschikbaar bent. De ideale combinatie voor jou en je hond. 

Werkgebied & tijden

Je kunt je hond aanmelden voor een wandeling als je in de regio Amersfoort, Ede, Veenendaal of Zeist woont en/of in tussen- of omliggende plaatsen. De wandelingen vinden plaats in losloopgebieden waar een groep honden onder controle los mag lopen.

De wandelingen vinden iedere werkdag plaats rond de klok van 11:00 uur. De wandelduur varieert tussen de 60 en 90 minuten. Wanneer de wandeling is geëindigd ontvang je daar een berichtje van zodat je precies weet hoe lang je hond heeft gelopen. 

Extra info

Wanneer je hond met ons meegaat krijgt jouw hond van ons een eigen halsband met penning daaraan. En jij ontvangt van iedere wandeling een leuk filmpje zodat je altijd weet hoe het met jouw hond gaat wanneer je hem/haar uit handen hebt gegeven. Zit je hond in een leerproces dan wordt je daar extra van op de hoogte gehouden door middel van beeld-, tekst- en spraakberichten. 

 

Alle (soorten) honden zijn welkom om deel te nemen aan de wandelingen in de roedel. Honden die dit nog moeten leren worden zorgvuldig begeleid en jij wordt volledig betrokken bij dat proces. Pups mogen mee vanaf acht weken oud, dat adviseren we zelfs ten zeerste, zij lopen kleine stukjes en rusten tussendoor uit in de speciale puppy-buggy. Alle honden dienen geneutraliseerd te zijn zodat hormoonkwesties geen overhand kunnen krijgen in de onderlinge gedragscodes. Voor de castratie bij reuen geldt deze regel tussen de 6 en 12 maanden oud en bij teefjes maximaal 100 dagen na de eerste loopsheid. Er worden hier helaas geen uitzonderingen in gemaakt omwille van de rust en veiligheid van en in de groep. 

 

Het betaalsysteem voor de wandelingen werkt via een maandabonnement dat per automatische incasso van je rekening wordt afgeschreven. Je betaalt dus een vast bedrag per maand voor het aantal wandelingen dat je per week wilt afnemen. Cancel je een wandeling dan bouw je gewoon tegoed op en je mag flexibel dagen met elkaar ruilen, het tegoed is geldig tot en met de opvolgende maand. Voor de allereerste drie maanden dat jouw hond meegaat geldt dat je voor minimaal twee wandelingen per week het maandabonnement kunt afsluiten zodat wij en je hond de tijd en ruimte krijgen om aan elkaar te wennen. Ga je op vakantie en wil je, je abonnement even pauzeren, geen probleem! Geef het voor de 15e van de maand door zodat het in de facturatie van de volgende maand verwerkt kan worden. 

 

Jouw hond wordt vervoerd in een robuuste en betrouwbare Volkswagen Transporter omgebouwd tot professionele hondenuitlaatservice bus. Een zeer unieke eigenschap van deze bussen is dat de honden niet in aparte hokken worden vervoerd maar juist met elkaar in de open ruimte. Dit doen we omdat we het belangrijk vinden dat de honden tijdens het vervoer met elkaar kunnen connecten en daar al kunnen beginnen met leren en functioneren in een roedel. Maar ook zodat iedereen het plekje kan opzoeken waar hij/zij zich prettig voelt in plaats van alleen vervoerd te worden in een donker hok. 

Nog meer informatie hierover kun je vinden in OVER ONS.