Scroll naar beneden voor werkgebied & tijden en extra info...

Uitlaatservice

Je hond laten zijn in een roedel is het mooiste dat je, je hond kan geven. Een roedel maakt je hond nog stabieler, vrolijker en gelukkiger omdat honden nu eenmaal roedeldieren zijn en ze elkaar nodig hebben op alle gebieden van hun leven, het maakt je hond echt een beetje meer compleet. Een roedel op  zichzelf is stabiel wanneer ze worden geleid door een stabiele roedelleider. Onze roedelleiders hebben als taak ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig en geliefd voelt zodat er voor ieder karakter een plek is in de rangorde. En dat is precies waar we ons mee bezig houden. Wij zorgen ervoor dat jouw hond niet alleen lange tijd buiten en onder honden is maar ook vooral veilig is in zijn/haar positie binnen de groep. Wij zorgen er ook voor dat jouw hond ruimte leert geven en nemen in het contact met andere honden.

 

We kijken specifiek naar het gedrag van iedere hond in de roedel. Wanneer we zien dat een hond extra sturing of juist begeleiding nodig heeft, op welk vlak dan ook, dan geven wij die. Door onze specifieke kijk op hondengedrag zien we snel waar er ruimte is voor groei en weten we hoe we jouw hond daarbij kunnen helpen. Daarom hoeft jouw hond niet perfect te zijn. We leren de honden te luisteren, te doseren en vooral ook te genieten. Ieder individu is voor ons belangrijk en we behandelen iedere hond alsof het onze eigen hond is. Honden die nagenoeg perfect functioneren in de roedel zijn belangrijk stabilisators in de groep en zorgen voor het juiste evenwicht.

We specialiseren ons in natuurlijk hondengedrag en in de roedelmethodiek. We werken op basis van aanmoedigen en bijsturen. We werken niet met eten, afleiding of omkoping. Simpelweg om de reden dat honden onderling ook niet op die manier met elkaar communiceren. Het resultaat is een volgzame en gehoorzame  hond die stabiel functioneert binnen de groep. En dat zorgt voor rust en stabiliteit en daardoor voor een gelukkige hond. Een hond heeft liefde en grenzen nodig en dat geven wij de honden tijdens ons samenzijn.

Werkgebied & tijden

Wij halen honden op in de plaatsen Amersfoort, Barneveld, Bennekom, Bosch en Duin, De Klomp, Ede, Ederveen, Hoevelaken, Hoogland, Leusden, Lunteren, Nijkerk, Nijkerkerveen, Renkum, Veenendaal, Zeist en Zwartebroek. Sommige plaatsen in Amersfoort vallen binnen het reiskosten tarief vanwege de grote afstanden. 

We starten onze wandeling in het bos rond de klok van 11:00 uur en wandelen 60 tot 90 minuten met de groep in een losloopgebied voor honden. Tijdens de wandelingen blijven we als groep bij elkaar, de honden kunnen spelen, snuffelen en lekker lopen en we maken dus ook heerlijk onze kilometers. Tijdens de wandelingen zijn wij echt samen met de honden, we letten op ieder individu, we zorgen ervoor dat iedereen gelukkkg is en iedereen de (bij)sturing krijgt die hij/zij nodig heeft.

Extra info

Wanneer je hond met ons meegaat krijgt jouw hond van ons een eigen halsband met penning daaraan. En jij ontvangt van iedere wandeling een leuk filmpje zodat je altijd weet hoe het met jouw hond gaat wanneer je hem/haar uit handen hebt gegeven. Zit je hond in een leerproces dan wordt je daar extra van op de hoogte gehouden door middel van beeld-, tekst- en spraakberichten. 

 

Alle (soorten) honden zijn welkom om deel te nemen aan de wandelingen in de roedel. Honden die dit nog moeten leren worden zorgvuldig begeleid en jij wordt volledig betrokken bij dat proces. Pups mogen mee vanaf acht weken oud, dat adviseren we zelfs ten zeerste, zij kunnen tussendoor lekker uitrusten in de hondenbuggy. Alle honden dienen geneutraliseerd te zijn zodat hormoonkwesties geen overhand kunnen krijgen in de onderlinge gedragscodes. Voor de castratie bij reuen geldt deze regel tussen de 6 en 12 maanden oud en bij teefjes maximaal 100 dagen na de eerste loopsheid. Er worden hier helaas geen uitzonderingen in gemaakt omwille van de rust en veiligheid van en in de groep. 

 

Het betaalsysteem voor de wandelingen werkt via een maandabonnement dat per automatische incasso van je rekening wordt afgeschreven. Je betaalt dus een vast bedrag per maand voor het aantal wandelingen dat je per week wilt afnemen. Cancel je een wandeling dan bouw je gewoon tegoed op en je mag flexibel dagen met elkaar ruilen, het tegoed is geldig tot en met de opvolgende maand. Voor de allereerste drie maanden dat jouw hond meegaat geldt dat je voor minimaal twee wandelingen per week het maandabonnement kunt afsluiten zodat wij en je hond de tijd en ruimte krijgen om aan elkaar te wennen en een zo sterk mogelijke band op te bouwen. Ga je op vakantie en wil je, je abonnement even pauzeren, geen probleem! Geef het voor de 15e van de maand door zodat het in de facturatie van de volgende maand verwerkt kan worden. 

 

Jouw hond wordt vervoerd in een robuuste en betrouwbare Volkswagen Transporter omgebouwd tot professionele hondenuitlaatservice bus. Een zeer unieke eigenschap van deze bussen is dat de honden niet in aparte hokken worden vervoerd maar juist met elkaar in de open ruimte. Dit doen we omdat we het belangrijk vinden dat de honden tijdens het vervoer met elkaar kunnen connecten en daar al kunnen beginnen met leren en functioneren in een roedel. Maar ook zodat iedereen het plekje kan opzoeken waar hij/zij zich prettig voelt in plaats van helemaal alleen vervoerd te worden in een kennel. 

Nog meer informatie hierover kun je vinden in OVER ONS.