Pension

Jouw hond is van harte welkom te verblijven in ons kleinschalig pension gewoon in huis. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt. 

 

Verblijf

De honden verblijven met elkaar in de woonkamer tijdens de nacht en de middagdutjes. De honden slapen in een eigen bench op een comfortabel kussen met daarin hun kleedje dat ze mee hebben gekregen van thuis. Op dit aparte gedeelte in de woonkamer staan camera's gericht zodat ik altijd zicht en geluid heb op de honden. Buiten ligt ons eigen hondenpark aan huis, hier vermaken de honden zich en kunnen ze een duik nemen in onze hondenvijver. De honden zijn altijd onder toezicht in het hondenpark. Je ontvangt ook (bijna) iedere dag een filmpje zodat je kunt zien hoe het met je hond gaat tijdens het verblijf.

 

Dagindeling

We starten onze dag rond 07:00 uur 's morgens. Dan maak ik het eten klaar voor de honden en eten ze direct als ze wakker worden in hun eigen slaapvertrek. Als iedereen zijn/haar eten op heeft gaan we met z'n allen naar het hondenpark. Thuis doe je dat waarschijnlijk andersom. De reden dat we dit hier in een andere volgorde doen is om te voorkomen dat honden elkaars eten opeten maar ook zodat er geen spanningen onderling kunnen ontstaan als de honden weer terug hun slaapvertrek in moeten en ze weten dat ze eten krijgen. Van 07:00 tot 09:00 uur kunnen de honden in het hondenpark verblijven en zich ontlasten. Dit wordt direct opgeruimd zodat het schoon blijft. Van ongeveer 09:00  tot 11:00 uur nemen de honden nog een heerlijk na-dutje en haal ik de uitlaatservice honden op die van 11:00 tot 13:00 uur samen met de logés kunnen spelen en socialiseren in het hondenpark. Van ongeveer 13:00 tot 15:00 uur nemen de honden hun siësta terwijl ik de uitlaatservice honden weer naar huis breng. Als ik terug kom rond 15:00 uur krijgen de honden hun tweede en laatste maaltijd van de dag in hun eigen slaapvertrek waarna ze de rest van de dag lekker kunnen spelen in het hondenpark. Rond 21:00 uur gaan alle honden moe en voldaan lekker naar bed om de volgende dag weer een dag vol plezier en avontuur te beleven. Met deze dagindeling is er niet alleen structuur wat de honden veiligheid biedt maar is er ook een gezonde balans van rust en activiteit. Het is de bedoeling dat de honden hier echt lekker vakantie kunnen vieren en zich veilig en comfortabel voelen.

 

Wat neem je mee?

Je neemt twee dingen mee, namelijk; het eigen voer in afgemeten porties per maaltijd in boterhamzakjes verzameld in een plastic boodschappen tas en een eigen kleedje of dekentje van thuis. Het voer van je hond verzamel ik in opgestapelde bakken met de naam van jouw hond erop die ik binnenshuis bewaar. Per maaltijd haal ik er een zakje uit en leeg ik de inhoud in een voerbak waar ook de naam van jouw hond opstaat. Op die manier krijgt iedereen altijd de juiste maaltijd en de juiste hoeveelheid. Het eigen kleedje of matje mag je meegeven maar dit moet niet want in ieder slaapvertrek is dit aanwezig. Het is puur voor wanneer je het fijn vindt of denkt dat het beter is voor je hond als ze de geur van thuis bij zich hebben. 

 

Haal- en brengtijden

Iedere doordeweekse dag tussen 11:30 en 12:30 uur uur kan je, je hond komen brengen of halen. Dit zijn vaste tijden die we aanhouden om zoveel mogelijk rust te bewaren in de dagelijkse planning en structuur voor de honden. Gaat je hond mee met onze uitlaatservice? Dan zorgen we er voor dat we je hond ophalen en thuisbrengen op de route die we dagelijks afleggen. Dit doen we ook wanneer jouw hond bijvoorbeeld start of eindigt met logeren op een dag waarop je hond niet vast staat ingeroosterd. Uiteraard mag je, je hond ook gewoon komen brengen of halen. Op vrijdag kan het zijn dat niet ik maar mijn collega jullie ontvangt. En op vrijdag rijden we niet in de omgeving Ede, Bennekom en Veenendaal en omliggende plaatsen dus als je daar woont en je hond gaat mee met de uitlaatservice dan breng of haal je de hond zelf of je verplaatst de start of het eind van het pension naar donderdag of maandag.

 

Vereisten

De belangrijkste twee zaken zijn dat je hond vrij is van alles wat besmettelijk is en dat je hond (niet chemisch) gecastreerd of gesteriliseerd is. Je hond is niet verplicht te voldoen aan geen enkele vaccinatie of behandeling tegen teken of vlooien. Een hond die bijvoorbeeld behandeld is voor kennelhoest kan dit alsnog oplopen. Kennelhoest is in principe gewoon een verkoudheidsvirus, het vaccineren ertegen kan ervoor zorgen dat het lichaam dit virus sneller opruimt. Ontwormen kan niet onverstandig zijn voor en/of na het verblijf omdat je hond nu eenmaal samenleeft met honden die wormen bij zich kunnen dragen waar de ene hond gevoeliger voor is dan de andere. Het is dus belangrijk dat je hond geen diarree heeft, niet niest en geen vlooien of klachten heeft van bijvoorbeeld (oor)mijt. Als een hond al kennelhoest heeft wanneer je hier arriveert merk ik dat meestal meteen op omdat de hond dan "snift", uit voorzorg moet ik je hond dan helaas op dat moment weigeren. Je hond dient dus gewoon in goede gezondheid te zijn.

 

Tarieven

De vaste prijs per dag bedraagt € 35,00, voor twee honden € 65,00 en voor drie honden € 95,00. Honden met een rugzakje zijn gewoon welkom bij ons. De toeslag bedraagt dan € 10,00 per dag, per hond. De bedragen worden per nacht gerekend. Het kan zijn dat je hond achteraf niet in rust of respect kan verblijven in de grotere groep, dan breng ik je daarvan op de hoogte er breng ik achteraf de toeslag in rekening. Annuleer je de boeking 4 weken voor aanvang dan is dit op eigen kosten, er vindt dan geen restitutie plaats. Wanneer je, je hond eerder komt ophalen dan de boeking dan zijn deze dagen voor eigen rekening.