Speed Hiking met je hond

 

Even lekker sporten en tegelijkertijd samen met je hond trainen? Heerlijk uitwaaien na of voor een dag werken of gewoon lekker in beweging zijn/komen? Bij deze sportactiviteit hoef je, je hond niet thuis te laten omdat je even wilt gaan sporten maar neem je, je hond juist mee! Sterker nog: tijdens deze zeer intensieve hikes train je ook nog je hond om je te volgen en andere honden/prikkels te negeren of te accepteren. 

 

YDOJ verzorgt op wekelijkse basis deze actieve hikes door de prachtige natuurgebieden van Ede en omgeving in een groep met maximaal 10 andere mensen zoals jij! Bij Speed Hiking gaat het voornamelijk om up-tempo wandelingen. Hierdoor belast je, je lichaam niet zo zwaar als bij het hardlopen maar ben je toch vele malen intensiever bezig dan bij een normale wandeling. Je hartslag gaat omhoog, je lijf wordt behoorlijk aan het werk gezet en ondertussen steunt je maatje je door dik en dun. Of... je hond maakt het je juist moeilijker omdat jouw hond hele andere plannen heeft dan mee te doen aan jouw wekelijkse sportactiviteit. En dat is het leuke aan deze hikes, je bouwt niet alleen aan je gezondheid maar ook aan een sterkere connectie met je hond. En daar gaan wij je bij helpen zodat jullie als geheel samen van dit wekelijkse avontuur kunnen genieten. 

 

Tijdens het speedhiken loop je samen met je hond, je hond loopt dus echt samen met jou. Dat kun je denken: het is toch veel leuker als m'n hond lekker vrij loopt en kan spelen met de andere honden en lekker zijn/haar ding kan doen? Nou weet je, dat is óók leuk. Wat voor honden namelijk óók leuk is, is om samen met hun leider iets te ondernemen, voor hun leider te werken en zich aan hun leider te spiegelen. En grappig genoeg kost jouw hond dit nog veel meer energie dan anderhalf uur rennen, spelen, gek doen. Geconcentreerd met iets bezig zijn en tegelijkertijd flink bewegen is veel intensiever dan de ontspannen wandeling waar gerent en gedaan wordt. We zien bij het speedhiken vaak genoeg rauwdouwers, die normaal niet te stoppen zijn, na 15 minuten al vertragen. Kun je nagaan hoe intens speed hiking is. Je bouwt bij deze wandelingen dus niet alleen aan je eigen conditie maar ook aan de conditie van je hond. Het tempo van jou en je hond is namelijk sneller en constanter dan normaal en dit vraagt echt wat van jullie conditie. De leider van de hike bepaalt het tempo en steunt je waar nodig maar helpt je ook bij de uitdagingen waar je tussentijds tegenaan loopt met je hond. 

 

Tijden, locatie, kosten

  • Eerste hike gratis en vrijblijvend!
  • Iedere woensdagmiddag van 16:00 tot 17:30 (start woensdag 5 januari 2022);
  • Iedere vrijdagochtend van 09:00 tot 10:30 uur (start vrijdag 7 januari 2022);
  • Speed Hiking maandabonnement voor 1 hike per week: € 78,00 per maand of 2 hikes per week: € 156,00 per maand (maandelijks opzegbaar);
  • hoofdzakelijk Ede (en omgeving), exacte locatie en handige info ontvang je persoonlijk in de app;
  • leden zonder hond (vrienden/familie/kennissen) zijn ook welkom!

 

Ben je helemaal enthousiast en wil jij samen met je hond een plekje in deze groep? Vul dan onderstaand formulier in en we verwelkomen je graag vanaf woensdag 5 januari 2022! Later instromen? Vul dan je gewenste startdatum in bij 'bijzonderheden' onderaan het formulier. 

 

Inschrijfformulier